Inloggen ? Inschrijven ? Help?

Doorzoek de website


Annuleren
×

Welkom

Actief op zoek naar een woning? Maak uw profiel volledig met uw inkomensdocumenten

31 december 2018


profiel

Het is mogelijk om uw inkomensdocumenten toe te voegen aan uw inschrijfgegevens. Door uw inkomensdocument toe te voegen aan uw inschrijving, ziet de corporatiemedewerker eerder in het proces of u daadwerkelijk kans maakt op de woning. Op deze manier proberen we teleurstellingen te voorkomen. 

Waarom is uw inkomensdocument nodig?
Bij de toewijzing van een woning controleert de corporatie uw inkomen. Dit is wettelijk verplicht. U toont dan aan dat het inkomen dat u hebt opgegeven klopt. Om dit makkelijker te maken, kunt u de bewijsstukken alvast toevoegen aan uw gegevens. Zo voorkomt u dat u een woning misloopt doordat u uw documenten niet op tijd inlevert. Gaat u dus actief op zoek naar een woning? Dan is het handig om alvast uw inkomensdocumenten te uploaden. 

Wat gebeurt er met uw inkomensdocumenten?
U blijft zelf de baas over uw gegevens. U kunt documenten toevoegen en weer verwijderen wanneer u dat wilt. De corporatie kan de gegevens alleen inzien op het moment dat u ook werkelijk een woningaanbieding bij deze corporatie heeft. Na een jaar verwijderen wij automatisch de documenten om te voorkomen dat er verouderde informatie blijft staan. Ook worden ze weggegooid als u zichzelf (of een ander persoon uit uw huishouden) uitschrijft.

Hoe voeg ik mijn inkomensdocumenten toe?
U kunt per volwassene op uw inschrijving de documenten toevoegen die u heeft gebruikt voor het bepalen van het inkomen. Als u inlogt ziet u onder Mijn gegevens het kopje Mijn documenten. Het gaat om het document dat u heeft gebruikt bij het bepalen en invullen van uw inkomensgegevens bij WoningNet. Dit is altijd de meeste recente inkomensverklaring of definitieve aanslag inkomstenbelasting van de Belastingdienst. 

Meer informatie en een volledige instructie vindt u op de pagina Inkomenscontrole.

Hulp nodig?
Wij begrijpen dat niet iedereen bekend is met het toevoegen (uploaden) van documenten via een computer of mobiele telefoon. Als u hulp nodig heeft dan kunt u contact opnemen met WoningNet Hengelo Borne.

 

Help en uitleg ?

x
Helpmodus is nu actief

De help functie is nu actief. Klik op het ?-icoon om uitleg te krijgen bij dat betreffende onderwerp. Klik nogmaals op "Help?" om de helpmodus te sluiten.