Inloggen ? Inschrijven ? Help?

Doorzoek de website


Annuleren
×

Welkom

Inschrijven bij WoningNet

Let op!

De overheid heeft in 2011 een maximaal jaarinkomen ingesteld voor mensen die een sociale huurwoning willen huren. Dit bedrag wordt, net zoals de maximale netto huurprijs, ieder jaar aangepast.

Per 1 januari 2017 is de maximale nettohuurprijs voor een sociale huurwoning € 710,68. Het maximale jaarinkomen (inkomen van uw huishouden, kinderen niet meegerekend) waarmee je op een sociale huurwoning kunt reageren is vastgesteld op € 36.165.

Als je inkomen hoger is dan €36.165, dan kom je niet in aanmerking voor een sociale huurwoning. Je inkomen wordt gecontroleerd op het moment dat een woning wordt toegewezen.

Wel of niet inschrijven?

Het is belangrijk dat je je de afweging maakt of inschrijven bij WoningNet voor jou zinvol is. Wanneer je inkomen hoger dan €36.165, kun je geen sociale huurwoning huren. Het kan natuurlijk zijn dat je verwacht dat je inkomen gaat dalen en dat je over een tijdje wel weer een sociale huurwoning kunt huren. In de tussentijd bouw je dan inschrijfduur op. Andersom kan het ook zo zijn dat je nu minder dan €36.165 verdient, maar dat je de komende jaren meer gaat verdienen.

Privacy

Als je je inschrijft als woningzoekende en via WoningNet een woning zoekt, dan verstrek je persoonsgegevens. Wij gaan hier zorgvuldig, veilig en vertrouwelijk mee om. In dit privacystatement beschrijven we hoe we dat doen.

 

Inschrijven bij WoningNet kost € 25. Deze kosten dient u direct te voldoen als laatste stap in het inschrijfproces. U kunt betalen met een doorlopende machtiging of met iDEAL.

Daarnaast worden er jaarlijks kosten berekend voor het verlengen van uw inschrijving. Deze kosten bedragen € 15,- per jaar en worden na het eerste jaar voor het eerst in rekening gebracht.

Volgende naar Controle ? Vorige naar Voorwaarden ?

Velden met een * zijn verplicht

Mijn gegevens

Zijn onderstaande gegevens niet juist, ga dan terug naar Stap 2: Persoonsgegevens om ze aan te passen.

Bevestig uw inschrijving

Wij hebben een e-mail verzonden met een overzicht van uw gegevens. Volg de link in de e-mail om de inschrijfkosten te betalen en de inschrijving definitief te maken.

Help en uitleg ?

×
Inkomenscontrole

Belangrijk nieuws over de inkomenscontrole! Lees meer in het nieuwsbericht.

x
Helpmodus is nu actief

De help functie is nu actief. Klik op het ?-icoon om uitleg te krijgen bij dat betreffende onderwerp. Klik nogmaals op "Help?" om de helpmodus te sluiten.