Inloggen ? Inschrijven ? Help?

Doorzoek de website


Annuleren
×
Onderwerpen

Welkom

Doelgroepen


In Hengelo en Borne zijn er naast verschillende woningtypes ook woningen voor speciale doelgroepen. Sommige woningen zijn alleen bestemd voor woningzoekenden uit één van de doelgroepen.

We hebben woningen voor de volgende doelgroepen

Senioren
Dit zijn gelijkvloerse woningen voor mensen vanaf 55 jaar. Deze woningen zijn zonder trap bereikbaar. Vaak hebben de woning extra aanpassingen, zoals beugels aan de muur. Voor deze woningen hebt u geen indicatie nodig.

Jongeren
Dit zijn woningen voor mensen tussen de 18 en 30 jaar. Deze woningen hebben een zit-slaapkamer of een aparte slaapkamer. Sommige woningen hebben een gemeenschappelijke wasmachine. De rekenhuur is maximaal € 424,44 (prijspeil 2019) zodat jongeren tot 23 jaar huurtoeslag kunnen aanvragen.

Woningzoekenden die een aangepaste woning nodig hebben
Aangepaste woningen zijn bedoeld voor mindervaliden die aantoonbaar zijn aangewezen op een ingrijpende aangepaste woning. Voor meer informatie over aangepaste woningen kunt u contact opnemen met Welbions of Twinta Wonen. In veel gevallen wijst Welbions deze woningen direct toe aan een kandidaat.

Woningzoekenden die een zorgwoning nodig hebben 
Dit zijn woningen die zijn aangepast voor het krijgen van zorg. Voor een zorgwoning heeft u een indicatie nodig. Voor meer informatie over zorgwoningen kunt u contact opnemen met Welbions of Twinta Wonen.

Help en uitleg ?

x
Helpmodus is nu actief

De help functie is nu actief. Klik op het ?-icoon om uitleg te krijgen bij dat betreffende onderwerp. Klik nogmaals op "Help?" om de helpmodus te sluiten.